static

De redactie

Voor contact met de redactie: redactie@platform-investico.nl of mail de redactieleden individueel. U kunt ons ook (anoniem) tippen.

Hoofdredacteur

JEROEN TROMMELEN is hoofdredacteur van Investico. Hij is onderzoeksjournalist, auteur van journalistieke boeken en voormalig bestuurder en voorzitter van de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek VVOJ. Tot augustus 2016 werkte hij als onderzoeksverslaggever bij de Volkskrant. Hij ontving diverse journalistieke prijzen waaronder de Daniel Pearl Award van het internationale consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ en De Tegel; de jaarprijs voor de Nederlandse journalistiek.

Contact: trommelen@platform-Investico.nl / 020 73 71 001

De redactie

FEMKE AWATER is freelance journalist. Ze studeerde Culturele Antropologie en deed daarna de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook oprichter van het internationale platform Correlations en werkt voor de Stichting Verhalende Journalistiek. Voor Investico onderzoekt ze onder andere de financiële sector en de rol van toezicht in de Nederlandse samenleving.

Contact: awater@platform-investico.nl

HESTER DEN BOER is freelance journalist en fotograaf. Ze studeerde Russische Taal en Cultuur, Religiestudies en Holocaust- en Genocidestudies aan de UvA. Ze maakt regelmatig journalistieke reizen naar Rusland en richtte het online platform Moeder Rusland, kleine verhalen uit een grootmacht op. Voor Investico deed ze onderzoek naar de internationale handel in Afrikaanse voetballers en naar de overheidssteun aan betaald voetbal organisaties.

Contact: denboer@platform-investico.nl

GUIDO VAN EIJCK studeerde geschiedenis en schrijft als (onderzoeks-)journalist voor onder meer De Groene Amsterdammer en de Volkskrant. Hij houdt zich bezig met huisvesting, vastgoed in de publieke sector en onderwijs. Hij is samensteller en eindredacteur van Het Oostblokboek, een historisch verantwoorde reisgids langs het communistisch erfgoed van Oost-Europa.

Contact: vaneijck@platform-investico.nl

BELIA HEILBRON is freelance journalist en onderzoeker. Ze studeerde journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Voor Investico schrijft ze onder andere over energie en de problemen bij grote ICT-projecten van de overheid.

Contact: heilbron@platform-investico.nl

ADRIANA HOMOLOVA is freelance datajournalist. Ze studeerde Data Journalism aan de Universiteit van Tilburg en doet de laatste twee jaar onderzoek naar openbare aanbestedingen. Naast Investico werkt ze ook voor het tijdschrift One World. Voor Investico ontwikkelde ze onder meer de database van alle nevenactiviteiten van hoogleraren en de energiemiljardenkaart.

Contact: homolova@platform-investico.nl

PAMELA KALKMAN is freelance onderzoeker en journalist. Voor Investico schrijft zij onder andere over toezicht, buitenlands beleid en de financiële sector. Eerder deed ze voor Instituut Clingendael onderzoek naar politiek en criminaliteit in (post)conflict gebieden, met name in Latijns Amerika. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en deed een master Conflict Studies and Human Rights aan de Universiteit Utrecht.

Contact: kalkman@platform-investico.nl

EMY KOOPMAN is onderzoeker, freelance journalist en schrijver. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam promoveert zij op literatuur en empathie. Zij publiceerde onder meer in de literaire tijdschriften DW B en Het Liegend Konijn, in de journalistieke tijdschriften De Groene Amsterdammer en De Correspondent, en op de webmagazines hard//hoofd en The Awl. Bij Investico onderzocht zij financieel toezichthouder AFM.

Contact: koopman@platform-investico.nl

KARLIJN KUIJPERS is freelance onderzoeksjournalist. Ze studeerde milieuwetenschappen en criminologie aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Basel (Zwitserland). Karlijn deed veel onderzoek naar bedrijfs- en overheidscriminaliteit in Zuid-Amerika en werkte als onderzoeker voor SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen). Voor Trouw nam Karlijn deel aan een ICIJ-onderzoeksproject naar gelekte documenten van trustkantor Mossack Fonseca, de zogenaamde Panama Papers.

Contact: kuijpers@platform-investico.nl

BRAM LOGGER is freelance onderzoeksjournalist. Hij studeerde rechten en journalistiek en werkt(e) voor onder meer AD, Trouw, De Groene Amsterdammer en DAG. Over de geschiedenis van gratis krant DAG schreef hij het boek De laatste krant. Hij schrijft over voetbal- en overheidsfinanciën, en financiële schandalen zoals de woekerpolisaffaire.

Contact: logger@platform-investico.nl

THOMAS MUNTZ is filosoof en politicoloog. Hij is junior docent geschiedenis van de filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en freelance onderzoeksjournalist voor Investico en De Groene Amsterdammer. Voor Investico schreef hij over het Europese en Nederlandse energiebeleid en de problemen rondom grote ICT-projecten van de overheid.

Contact: muntz@platform-investico.nl

SASKIA NAAFS studeerde stadssociologie, internationale ontwikkelingsstudies en journalistiek. Ze schrijft als (onderzoeks)journalist voor Het Parool en De Groene Amsterdammer en is gespecialiseerd in stedelijke ontwikkeling, vastgoed en huisvesting.

Contact: naafs@platform-investico.nl

TIM STAAL is internationaal jurist en onderzoeksjournalist. Hij promoveert op internationaal milieurecht en doceert internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Voor Investico onderzoekt hij de rol van toezichthouders in het functioneren van verschillende sectoren.

Contact: staal@platform-investico.nl

PARCIVAL WEIJNEN is onafhankelijk onderzoeker en onderzoeksjournalist. Hij studeerde fotografie in Amsterdam en geschiedenis en wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij schrijft over (overheids)financiën, universiteiten en juridische onderwerpen.

Contact: weijnen@platform-investico.nl

HUIB DE ZEEUW is freelance onderzoeksjournalist, gespecialiseerd in energie en het Midden-Oosten. Hij schrijft over energie voor Investico en De Groene Amsterdammer en heeft voor verschillende media geschreven over het Midden-Oosten. Huib studeerde journalistiek in Ede en Arabische taal & cultuur en internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Contact: dezeeuw@platform-investico.nl

 

Website

Webredactie: Belia Heilbron – heilbron@platform-investico.nl
Ontwerp: Jort de Vries
Ontwikkeling: Martijn Pantlin, Orgone Media
Visuele identiteit en (data)visualisaties: Femke Herregraven, Bitcaves