Tips

Investico wil via nieuws- en onderzoeksverhalen inzichtelijk maken hoe besluiten tot stand komen in belangwekkende maatschappelijke kwesties. Tips zijn daarbij van harte welkom.

Tips geven

Onze onderzoeken richten zich niet op schandalen en affaires, maar op structurele problemen en misstanden. De meest bruikbare tips voor Investico gaan over meer dan een (persoonlijk) conflict en onthullen iets wat nog niet bekend is. Daarnaast hebben ze betrekking op een concrete zaak van algemeen belang en worden ze ondersteund door documenten of data die Investico kan controleren.

Per e-mail of telefoon

Je kunt ons op verschillende manieren tippen. E-mail is in de meeste gevallen het handigst. Mail naar redactie@platform-investico.nl. Je krijgt altijd antwoord. Of bel ons vaste telefoonnummer: 020-2332858. Bij een vertrouwelijke of anonieme tip is doorgaans ondersteunend bewijs of extra documentatie nodig. Voor het doen van goed onderzoek is het belangrijk dat Investico na je tip contact met je kan houden om vervolgvragen te stellen.

Per post

Een andere (relatief veilige) manier van tips delen is via de post. Stuur materiaal naar ons redactieadres:

Stichting Investico
Postbus 14876
1001 LJ Amsterdam

Publeaks

Investico werkt samen met Publeaks, het digitale platform waarop je ons digitaal niet-traceerbare tips en documenten kunt sturen. Ga naar de website van Publeaks, volg de veiligheidsprocedure en vink Investico aan als het medium dat je wil tippen. Ook hierbij geldt dat we het op prijs stellen als we via Publeaks contact met je kunnen blijven houden zodat wij vervolgvragen kunnen stellen.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend