Felix Voogt

Felix studeerde productie aan de Nederlandse Filmacademie en werkte op de afdeling Internationaal van het Nederlands Filmfonds. Voor Investico schreef hij onder andere over landbouw, milieu en huisvesting. Zijn onderzoeken naar stalbranden en de stikstofcrisis zijn meerdere keren genomineerd voor de Tegel en de Loep.

Onderzoeken van Felix Voogt

Boeren zonder grenzen 06.09.2023

Duizenden hectaren grond ten onrechte geregistreerd voor subsidies

Het fenomeen ‘bermfraude’ is al jaren bekend. Toch blijken boeren nog steeds grootschalig grond die niet van hen is te registeren.

Lobby voor fossiel 05.07.2023

Nederlandse industrie rekent tot 2050 op aardolie

Nederlandse bedrijven willen tot 2050 grote volumes vervuilende aardolie in producten blijven verwerken. Dit druist in tegen eigen beloftes en de groene doelen van het kabinet.

‘We noemen het vieze lucht, maar je ruikt en ziet het niet’ 06.05.2023

Zeker honderdduizend kinderen op school in vervuilde lucht

Ruim tweeduizend scholen, kinderdagverblijven, verpleeghuizen en sportvelden liggen te dicht bij een drukke weg. De lucht is er te vervuild en voldoet niet aan de hernieuwde richtlijn van de GGD.

Duitse energietransitie staat onder druk 28.02.2023

Nederland stak Duits stroomnet TenneT in hoge schulden

Nederland beheert met een deel van het Duitse hoogspanningsnet al ruim een decennium de ruggengraat van de Duitse energietransitie, maar weigert belangrijke nieuwe investeringen te doen.

Ontwikkelaars rekenen op half miljard door bouwen in het groen 21.06.2022

Het verlanglijstje van de bouwlobby

De voortdurende woningnood vraagt om sturing uit Den Haag. Maar volksvertegenwoordigers van VVD en CDA zijn geobsedeerd door precies vier polders waar ontwikkelaars heel veel geld kunnen verdienen.

Toekomst van Nederlandse havens op los zand 19.05.2022

Miljardenprojecten Ministerie van Infrastructuur leunen op fossiele toekomst

In onze havens is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd vanuit de aanname dat grootschalige doorvoer van fossiele brandstoffen door zal gaan. Daarmee negeert de overheid de klimaatdoelen van Parijs.

Gemeentelijke samenwerkingen structureel over budget 09.03.2022

De enige lokale overheid waar je nooit op stemt

Gemeenschappelijke regelingen van gemeenten blijken een bodemloze put waarin miljarden verdwijnen. De gemeenteraden hebben niets te zeggen.

Nieuwe werkwijze Huurcommissie ‘onrechtmatig’ 23.10.2021

De afbraak van de huurrechter

De Huurcommissie, ooit opgericht om huurders te beschermen, is de laatste tien jaar steeds verder uitgehold. ‘Zo wordt de Huurcommissie steeds meer een stempelmachine.’

Nieuwe vergunningsregels bieden ruimte voor meer stikstofuitstoot 02.06.2021

Boeren zijn lachende derde bij stikstofdeal

Terwijl boeren hun trekkers de stoep op reden, sloegen lobbyisten aan de vergadertafel hun slag. Plotseling hebben boeren niet minder, maar méér stikstofruimte.

Landbouw stoot nog evenveel stikstof uit 31.03.2021

Zinloze stikstofsubsidies

Subsidies om milieuvriendelijker te boeren hebben de stikstofuitstoot van veebedrijven tijdens de kabinetten-Rutte niet doen afnemen. Verdere krimp van de veestapel lijkt onvermijdelijk.

Flexibele huurcontracten 08.12.2020

Flexibel de huur verhoogd, en op straat gegooid

Tijdelijk huurcontracten zouden een uitzondering blijven, beloofde de overheid. Maar 'flexibel' werd de norm. Huren stijgen alleen harder en er is meer ruimte voor slechte en onwettige contracten.

Wie zijn de piekbelasters in de stikstofcrisis? 25.11.2020

Handvol agrarische bedrijven houdt Nederland op slot

Sommige veebedrijven vergiftigen natuurgebieden in hun eentje met meer stikstof dan we gezamenlijk in een jaar besparen door slechts honderd kilometer per uur te rijden.

Uitkopen varkensboeren vooral goed voor de Rabobank 16.09.2020

'Peperduur en inefficiënt'

Varkensboeren worden uitgekocht met bijna een half miljard euro belastinggeld. Formeel ter bestrijding van stank, stikstof en broeikasgassen, maar echte winnaars zijn Rabobank en uitgekochte boeren.

Economische gevolgen corona maken geitenbokjes onverkoopbaar 26.05.2020

Geitenbokjes veel te vroeg naar de slacht

Tienduizenden pasgeboren geitenbokjes zijn de afgelopen maanden te vroeg naar de slacht gebracht. Sinds de coronacrisis kunnen geitenboeren hun bokjes nog moeilijker kwijt dan daarvoor.

Gevaar dierziektes in Nederland 15.04.2020

Het China van Europa

Nederland is zeer kwetsbaar voor zoönosen, ziekten die overspringen van dier op mens, zoals vogelgriep en Q-koorts. Landbouwbelangen blijven zwaarder wegen dan de volksgezondheid.

Een miljoen dieren in vlammen op 18.03.2020

Een miljoen keer voor niets gestorven

Megastallen branden relatief veel vaker af dan gewone stallen. Duidelijke regels voor zulke grote stallen ontbreken en ook het totaal aantal stalbranden blijft maar toenemen. Wat is hier aan de hand?

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend