ChristenUnie in Europe sought contact with hate groups and Putinists 04.04.2024

European party ECPM financed radical right wing lobby group

For years a private mailing list of lobby group Agenda Europe served as a save haven for radical right wing hate groups to strategise against abortion rights and LGBTQ emancipation, funded by ECPM.

DDos-aanvallen op essentiële dienstverleners 28.03.2024

Pro-Russische hackers leggen Nederlandse provinciewebsites plat

Afgelopen maandag legde een cyberaanval de websites van vier Nederlandse provincies plat. De aanval werd in een Telegram-groep opgeëist door de pro-Russische hackgroep NoName.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger oprichter Voice of Europe 28.03.2024

Tsjechisch desinformatie-netwerk met Russische inmenging werd opgericht in Nederland

Voice of Europe blijkt Russische desinfo-outlet en doorgeefluik voor geldtransacties tussen het Kremlin en Nederlandse politici. Nederlandse ondernemers richtte het netwerk op en verkochten het later.

Samenwerken met hate groups, Poetinisten en Ku Klux Klan-geaffilieerden 25.03.2024

Europartij ChristenUnie financierde radicaal-rechtse lobbygroep

De besloten mailgroep van lobbyclub Agenda Europe was lang een broeinest van racisme, homofobie en vrouwenhaat. Nu blijkt dat ECPM, de europartij van de ChristenUnie, hier een sleutelrol in speelde.

'Particulieren bezitten 7 tot 9 miljard aan kunst' 13.03.2024

Speculeren met kunst

De kunstwereld is verworden tot een lucratieve business. Miljonairs leggen beroemde werken als beleggingsobject in kluizen. Musea én de Belastingdienst hebben het nakijken.

Speculeren met kunst 11.03.2024

Kunst steeds vaker onbereikbaar voor musea

Kunst wordt steeds meer gebruikt om vermogen in te stallen of om mee te speculeren. Exponentiële prijsstijgingen zijn het gevolg, die musea niet kunnen bijbenen.

Studenten met migratieachtergrond doelwit 01.03.2024

Ministerie bevestigt discriminatie bij fraudeopsporing DUO

Studiefinancieringsorganisatie Duo maakte jarenlang gebruik van discriminerende criteria bij de opsporing van fraude met studiefinanciering. Het kabinet maakt nu excuses aan gedupeerde studenten.

Nederland internetparadijs 14.02.2024

Nederland negeerde verzoeken EU over sancties Russisch internet

Nederland heeft de sleutel in handen voor internationale sancties tegen het Russische internet. Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken liet verzoeken vanuit Europa links liggen.

‘Een onbetaalbaar feestje’ 12.12.2023

Onderwijsmarkt gijzelt leesonderwijs

Op de vrije markt van lespakettenmakers, tussenhandelaren en onderwijsadviseurs controleert vrijwel niemand wat basisschoolleerlingen leren; leerkrachten raken verdwaald in een woud van lesmethoden.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend