Verdozing van Nederland 26.04.2022

Gooien met grond

Steeds vaker vallen landschappen ten prooi aan monotone distributiecentra. Verzet van burgers mag niet baten. Den Haag gooit schaarse groene ruimte in de uitverkoop.

Gemeentelijke samenwerkingen structureel over budget 09.03.2022

De enige lokale overheid waar je nooit op stemt

Gemeenschappelijke regelingen van gemeenten blijken een bodemloze put waarin miljarden verdwijnen. De gemeenteraden hebben niets te zeggen.

Nederlandse bouwbedrijven in verband gebracht met Russische Krim-brug 08.03.2022

Bedrijven die Krim-sancties overtraden nog steeds niet gestraft

Justitie heeft onderzoeken naar Nederlandse bedrijven die betrokken zouden zijn bij de bouw van de Russische Krimbrug na vier jaar nog steeds niet afgerond.

Fraude met diesel 05.03.2022

Nederlandse criminelen bouwen dubieus imperium in België

Ogenschijnlijk gaat het om een victimless crime: sjoemelen met olie in het Belgische buitengebied. Maar als je aan de losse draadjes van het netwerk trekt, ontvouwt een miljoenenbusiness.

'ik ben drie jaar van m'n leven verloren' 22.02.2022

De schade van commerciële schuldhulpverlener PLANgroep

Burgers in tientallen gemeenten zijn de afgelopen jaren dieper in de problemen gekomen door schuldhulporganisatie PLANgroep. Cliënten kampen met lange vertragingen en ernstig opgelopen schulden.

Energiearmoede in Nederland 24.11.2021

Is de muur geïsoleerd? “Neee, ben je gek”

Meer dan negentigduizend huishoudens in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wonen in slecht geïsoleerde corporatiewoningen. Zij worden komende winter mogelijk hard getroffen door de hoge gasprijzen.

Milieu-overtreders zelden gestraft door falend toezicht 17.11.2021

Stinken zonder straf

Omgevingsdiensten, die erop toezien dat bedrijven zich houden aan milieuregels, verzaken in veel gevallen hun taak. Wethouders en provinciebestuurders ondermijnen de handhaving.

Nieuwe vergunningsregels bieden ruimte voor meer stikstofuitstoot 02.06.2021

Boeren zijn lachende derde bij stikstofdeal

Terwijl boeren hun trekkers de stoep op reden, sloegen lobbyisten aan de vergadertafel hun slag. Plotseling hebben boeren niet minder, maar méér stikstofruimte.

Vier op de tien nieuwe windmolens komt in of pal naast beschermde natuur 24.03.2021

Hoe de windmolen de natuur in trok

Om de weerstand van burgers en boeren te omzeilen worden windturbines en zonneparken in toenemende mate gepland in natuurgebieden.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend