Rubriek coronacisis Wissen

Banken weigerden steun 24.06.2020

Coronasteun voor kleine bedrijven blijkt wassen neus

De soepele kredieten die het midden- en kleinbedrijf na de lockdown werden beloofd, blijken in de praktijk een lege huls. Het kabinet wist dat de regeling niet zou werken.

Cruciale GGD-organisaties kapot bezuinigd 10.06.2020

De ja-knikkers van Hugo

Door onderbezetting waren de GGD'en niet toegerust op grootschalig testen. Bezuinigingen en decentralisaties hebben de GGD’en uitgeput.

Economische gevolgen corona maken geitenbokjes onverkoopbaar 26.05.2020

Geitenbokjes veel te vroeg naar de slacht

Tienduizenden pasgeboren geitenbokjes zijn de afgelopen maanden te vroeg naar de slacht gebracht. Sinds de coronacrisis kunnen geitenboeren hun bokjes nog moeilijker kwijt dan daarvoor.

Verpleeghuizen wilde testen maar werden geweigerd 12.05.2020

Wildgroei commerciële laboratoria ondermijnt testbeleid

Door de wildgroei aan commerciële laboratoria ontbrak het in maart aan een landelijk overzicht van beschikbare testcapaciteit. Personeel van verpleeghuizen werd daarom niet op corona getest.

Nederlandse Inzek verkocht sinds de uitbraak ruim anderhalf miljoen onbetrouwbare coronatests 06.05.2020

Nederlands bedrijf exporteert onbetrouwbare coronatests

Een coronatest werd als Nederlands verkocht, maar lijkt uit China te komen. De uitkomst ervan zou net zo betrouwbaar als een willekeurige gok.

Arbeidsmigranten in coronapandemie 06.05.2020

Ziek van onze online boodschappen

Arbeidsmigranten die online boodschappen verzorgen zijn extra kwetsbaar voor coronabesmetting. Op de werkvloer kunnen ze nauwelijks afstand houden. Schijnbaar heeft hun veiligheid minder prioriteit.

Gevaar dierziektes in Nederland 15.04.2020

Het China van Europa

Nederland is zeer kwetsbaar voor zoönosen, ziekten die overspringen van dier op mens, zoals vogelgriep en Q-koorts. Landbouwbelangen blijven zwaarder wegen dan de volksgezondheid.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend