Rubriek corona Wissen

Zorgautoriteit moet ingrijpen 21.02.2022

Ziekenhuizen hamsteren goed betalende inhaalzorg

Nu door corona uitgestelde zorg wordt ingehaald wachten sommige patiënten onnodig lang op een behandeling, ziekenhuizen weigeren hen door te sturen naar specialistische klinieken.

Omscholing loopt vast 26.01.2022

Een cursus whisky met subsidie

Corona-regeling NL Leert Door faalt. Het omscholingsgeld komt niet terecht bij de mensen die omscholing nodig hebben, en coachingsbedrijven cashen.

Dertig miljoen coronasubsidie naar private aanbieders 23.06.2021

Een cadeau voor de huiswerkindustrie

De bijles- en huiswerkmarkt krijgt een miljoenenimpuls door subsidies voor corona-achterstanden. Schoolleiders voelen zich gedwongen steeds meer taken aan private bedrijven uit te besteden.

Bedenkingen bij online rechtspleging 26.05.2021

Liever tegenover een ‘echt mens’

Om de achterstanden in de rechtspraak in te lopen, is er sinds kort de ‘inloopkamer’: een landelijk team dat zaken online en in bulk verwerkt. Niet iedereen is blij met het initiatief.

Vaccinatiechaos 19.05.2021

Voorrang bij vaccinatie voor iedereen

Een reconstructie van de Nederlandse vaccinatiecampagne die verwerd tot een lobbyspel.

Problemen voor corona-vaccinaties 03.05.2021

Bijna 250 duizend arbeidsmigranten onvindbaar voor overheid

We doen alsof ze er niet zijn: arbeidsmigranten. Bijna 250.000 onzichtbaren leven aan de rand van onze samenleving, maar houden die wel draaiende. En ze krijgen geen coronavaccin.

Eén vaccin voor iedereen? 07.04.2021

Hoe vrouwen vergeten werden bij de ontwikkeling van corona-vaccins

Het verschil tussen seksen wordt onvoldoende meegenomen in onderzoek naar Covid-19-vaccins. ‘We vallen terug in oude gewoontes, terwijl we al lang weten hoe belangrijk sekseverschillen zijn.'

Misbruik migratieregeling 27.03.2021

Uitbuiting in de Aziatische horeca

Ruim vijfhonderd Aziatische koks kregen afgelopen jaar een visum van de IND om in Nederland te werken. Maar er is vaak geen werk of de koks krijgen veel te weinig betaald.

Verdeel en heers niet 17.12.2020

Waar was het ministerie van VWS?

Het ministerie van VWS dat Nederland door de coronacrisis moet leiden, had ook na de eerste golf geen visie, geen regie, geen plan.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend