Simone Peek

Onderzoeken van Simone Peek

Nederlandse bouwbedrijven in verband gebracht met Russische Krim-brug 08.03.2022

Bedrijven die Krim-sancties overtraden nog steeds niet gestraft

Justitie heeft onderzoeken naar Nederlandse bedrijven die betrokken zouden zijn bij de bouw van de Russische Krimbrug na vier jaar nog steeds niet afgerond.

De falende arbeidsinspectie 29.09.2021

‘De Inspectie maakt werknemers voor de tweede keer slachtoffer’

In een ongekend hard rapport concludeert de Algemene Rekenkamer dat de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid faalt in de aanpak van arbeidsuitbuiting.

Drugsgebruik onder arbeidsmigranten 24.02.2021

Goedkoper dan bier: drugs op de werkvloer

Nederlandse bedrijven testen hun werknemers vaker op drugs. Dat is illegaal, maar niet zonder reden. Met name arbeidsmigranten die werken onder hoge druk zijn vatbaar voor verslaving.

Arbeidsmigranten in coronapandemie 06.05.2020

Ziek van onze online boodschappen

Arbeidsmigranten die online boodschappen verzorgen zijn extra kwetsbaar voor coronabesmetting. Op de werkvloer kunnen ze nauwelijks afstand houden. Schijnbaar heeft hun veiligheid minder prioriteit.

De rechtspraak als exportproduct 25.03.2020

Buitenlandse bedrijven leggen druk op Nederlandse rechtspraak

Jaarlijks buigen Nederlandse rechters zich over vele zaken die niets met Nederland te maken hebben. De BV Nederland vaart er wel bij, maar de kosten voor de samenleving zijn hoog.

Arbeidsuitbuiting nauwelijks bestraft in Nederland 21.03.2018

‘Ik had mijn eigen huid in mijn handen’

Duizenden arbeidsmigranten werken in Nederland onder ellendige omstandigheden waaraan ze zich niet kunnen ontworstelen. Arbeidsinspectie, politie en Openbaar Ministerie schieten te kort.

In de loopgraven van de supermarktoorlog 07.03.2018

Callgirl voor Albert Heijn

Ons Bonusvoordeel is afhankelijk van Oost-Europeanen die tegen onzeker loon, onder druk boodschappen sorteren in het magazijn. Aan het einde van de shift worden ze weggestopt aan de rand van de stad.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend