Rubriek publieke financiën Wissen

Nieuwe vergunningen voor biomassacentrales zorgen voor méér stikstofuitstoot 29.04.2020

Schuiven met papieren stikstof

Door de coronacrisis lijkt de stikstofcrisis ver weg. Er worden opnieuw kunstgrepen toegepast om meer stikstof te kunnen uitstoten, ditmaal door kolen- en biomassacentrales.

IBM dreigt Defensie met miljoenenclaim over mislopen ICT-project 19.02.2020

Mayday! Mayday! Defensie blundert met IT-aanbesteding

Het ambitieuze IT-project ter waarde van 1,3 miljard euro verzandde in ruzie en een mogelijke miljoenenclaim. Interne documenten laten zien dat het ministerie zichzelf heeft klemgezet.

Liefdadigheidsinstellingen ontlopen controle door Belastingdienst 07.01.2020

ANBI’s komen rapportageplicht niet na

In Nederland hebben ruim 43.000 stichtingen de anbi-status, die veel belastingvoordelen oplevert. Uit onderzoek blijkt dat opvallend veel anbi’s niet aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoen.

‘Waddenfonds was en is een grabbelton’ 29.10.2019

De natuur schiet met het Waddenfonds niets op

Het Waddenfonds moest de ideale uitruil worden: gas voor natuur. Inmiddels is bijna zeshonderd miljoen euro in het Waddengebied verjubeld zonder dat de natuur er beter van werd.

'Geef ons nog een jaar' 04.07.2019

Tien jaar strijd tegen ‘ondermijning’ levert nauwelijks resultaat

De strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ in Brabant kent na tien jaar nog nauwelijks resultaat. Bij de aanpak van drugscriminelen is iedereen verantwoordelijk, maar niemand de baas.

Voor veel ouderen en chronisch zieken is hulp afhankelijk geworden van hun postcode 18.05.2019

Verhuizen om wél hulp te krijgen?

Hulp en zorg die via de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt geregeld, verschilt per gemeente. Als je postcode bepaalt dat je geen hulpmiddel of voorziening krijgt groeit de druk op mantelzorg.

Bezwaren tegen nieuw elektronisch patiëntendossier 08.08.2018

CEO van je eigen gezondheid

Er groeit veel scepsis over een nieuw digitaal systeem waarin iedereen zijn medisch dossier kan bijhouden. In de huidige opzet zal het nauwelijks worden gebruikt, vrezen artsen.

De ondernemende mecenas 07.02.2018

Liefdadigheid Joop van den Ende grotendeels naar eigen netwerk

De miljoenen die Joop van den Ende via zijn liefdadigheidsstichting schenkt aan de cultuursector belanden voor een groot deel bij instellingen waar hij, zijn familie of partners bij betrokken zijn.

Kinderen de dupe van gemeentelijke zuinigheid jeugdzorg 17.12.2017

Kom in januari maar terug

De uitvoering van de Jeugdwet is ontaard in willekeur en chaos, blijkt uit onderzoek van Investico. De ene gemeente krijgt meer geld dan de andere. Ambtenaren houden kinderen weg bij dure zorg.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend