Rubriek criminaliteit Wissen

Fraude en criminialiteit bij afvalbedrijven 12.08.2020

Toveren met rommel

Afvalbedrijven lappen de regels aan hun laars, vliegen opvallend vaak in brand en zadelen overheden bij faillissement op met hoge opruimkosten.

Boeren zwijgen over toenadering criminelen 24.10.2019

Boeren, boeven en boa’s

Eén op de vijf Brabantse boeren is wel eens benaderd door drugscriminelen voor verhuur van een schuur. Ruim negentig procent van hen meldt dat niet bij de politie.

'Geef ons nog een jaar' 04.07.2019

Tien jaar strijd tegen ‘ondermijning’ levert nauwelijks resultaat

De strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ in Brabant kent na tien jaar nog nauwelijks resultaat. Bij de aanpak van drugscriminelen is iedereen verantwoordelijk, maar niemand de baas.

Strafbare feiten blijven buiten de boeken 13.03.2019

Politie manipuleert misdaadcijfers, zeggen agenten zelf

Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof wordt ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt.

Russisch witwassen 06.03.2019

Nederlandse banken schakel in Russische miljardenfraude

De afgelopen jaren werden miljarden aan verdacht Russisch geld via Litouwse banken doorgesluisd naar banken in onder andere Nederland. Banken lieten het dubieuze geld ongehinderd doorstromen.

‘Duurzaamheid is slechts een verhaaltje’ 18.04.2018

Nederland betrokken bij ontbossing en landroof Amazonewoud

De Nederlandse overheid helpt Brazilië bij de aanleg van havens en wegen dwars door de Amazone. Goed voor ons bedrijfsleven, maar de projecten leiden tot ontbossing, landroof en moord.

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend