Romy van Dijk

Romy van Dijk werkt sinds 2022 bij Investico en schreef daar onder andere over tijdelijke huurcontracten, distributiecentra en droogte. Naast Investico is ze onderdeel van de onderzoeksredactie van Vers Beton in haar geboortestad Rotterdam.

Onderzoeken van Romy van Dijk

Hoe het humeur in de Vinex omsloeg 03.05.2024

Vinex-wijken stemmen meer PVV dan rest van Nederland

Ook in de tevreden welvarende stukjes delen van Nederland werd de VVD bij de laatste verkiezingen verlaten voor de PVV. In die middenklasselevens veranderde weinig, maar nam vooral de angst toe.

DDos-aanvallen op essentiële dienstverleners 28.03.2024

Pro-Russische hackers leggen Nederlandse provinciewebsites plat

Afgelopen maandag legde een cyberaanval de websites van vier Nederlandse provincies plat. De aanval werd in een Telegram-groep opgeÃĢist door de pro-Russische hackgroep NoName.

Nauwelijks opties voor mensen met zwaar werk 19.10.2023

Vroegpensioenregeling nauwelijk populair onder zware beroepen

Sinds de afschatting van de VUT in 2004 moest er een alternatief vroegpensioen voor 'slijtende beroepen' komen. Dat kwam er pas in 2021, en de regeling blijkt nauwelijks populair.

Wanbeleid en boerenbelangen zetten de Nederlandse waterhuishouding onder druk 09.03.2023

Landbouwlobby schrapte maatregelen uit nieuw landbouwbeleid Rijk

Klimaatverandering zet ons watersysteem onder druk. Waterschappen moeten ingrijpen, maar willen boeren niet voor het hoofd stoten. Maatregelen van het Rijk werden ondergraven door de agro-lobby.

De schaduwmarkt van crowdfundhypotheken 28.09.2022

Investeren in vastgoed zonder startkapitaal

Aan de onderkant van de woningmarkt is de laatste jaren een schaduwsector voor hypotheken ontstaan. Steeds meer beleggingspanden worden gefinancierd via online gecrowdfunde leningen.

Verdozing van Nederland 26.04.2022

Gooien met grond

Steeds vaker vallen landschappen ten prooi aan monotone distributiecentra. Verzet van burgers mag niet baten. Den Haag gooit schaarse groene ruimte in de uitverkoop.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend