Eline Huisman

Onderzoeken van Eline Huisman

Haar van Oeigoeren mogelijk in Nederlandse hair exentsions 02.12.2020

Pruiken uit Xinjiang

De handel in mensenhaar is een miljardenindustrie, met China als hoofdleverancier – ook voor Nederland. In Xinjiang werken duizenden Oeigoerse dwangarbeiders aan extensions, pruiken en haarstukken.

Fraude en criminialiteit bij afvalbedrijven 12.08.2020

Toveren met rommel

Afvalbedrijven lappen de regels aan hun laars, vliegen opvallend vaak in brand en zadelen overheden bij faillissement op met hoge opruimkosten.

Liefdadigheidsinstellingen ontlopen controle door Belastingdienst 07.01.2020

ANBI’s komen rapportageplicht niet na

In Nederland hebben ruim 43.000 stichtingen de anbi-status, die veel belastingvoordelen oplevert. Uit onderzoek blijkt dat opvallend veel anbi’s niet aan de daarvoor geldende voorwaarden voldoen.

Nederland is al een van de strengste landen van Europa voor asielzoekers 26.11.2019

Een schouderklopje voor een afwijzing

Nederland heeft vergeleken met andere EU-landen een opvallend streng toelatingsbeleid voor asielzoekers, blijkt uit asielcijfers. Geen ander EU-lid heeft zoveel landen van herkomst ‘veilig’ verklaard.

‘Waddenfonds was en is een grabbelton’ 29.10.2019

De natuur schiet met het Waddenfonds niets op

Het Waddenfonds moest de ideale uitruil worden: gas voor natuur. Inmiddels is bijna zeshonderd miljoen euro in het Waddengebied verjubeld zonder dat de natuur er beter van werd.

Strafbare feiten blijven buiten de boeken 13.03.2019

Politie manipuleert misdaadcijfers, zeggen agenten zelf

Woninginbraak wordt ‘vernieling’, diefstal heet ‘baldadigheid’, straatroof wordt ‘zakkenrollerij’. Grootschalig onderzoek laat zien hoe de politie criminaliteitscijfers kunstmatig laag houdt.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend