Rubriek privacy Wissen

Drugsgebruik onder arbeidsmigranten 24.02.2021

Goedkoper dan bier: drugs op de werkvloer

Nederlandse bedrijven testen hun werknemers vaker op drugs. Dat is illegaal, maar niet zonder reden. Met name arbeidsmigranten die werken onder hoge druk zijn vatbaar voor verslaving.

Uw gegevens voor de hoogste bieder 17.04.2019

Curator verkoopt privacygevoelige gegevens

Ondanks de nieuwe privacywetgeving blijken privacybeloftes na faillissement van een bedrijf niets waard. Curatoren verkopen complete klantenbestanden zonder toestemming van consumenten.

De tragedie van het privacytoezicht 16.01.2019

De Autoriteit Persoonsgegevens is nog altijd onvolwassen

Privacyschendingen komen vaak in het nieuws. Maar de waakhond die de privacy moet beschermen staat er slecht voor. Profiel van een toezichthouder die klein en machteloos is gehouden.

De nieuwe Wehkamp 05.12.2018

PSD2 – Brussel gooit onze bankgegevens te grabbel

Met een nieuwe Europese wet wil Brussel de macht van de banken breken. Maar de banken moeten dan privégegevens afstaan aan andere datakloppers, zoals grote techbedrijven. De burger moet alert zijn.

Privacyschending op de werkvloer 03.12.2018

Grote Nederlandse bedrijven bespioneren hun personeel

De datahonger van Talpa 28.11.2018

John de Mol is watching you

Datahongerige bedrijven zitten al lang niet meer alleen in Silicon Valley, maar ook in Hilversum. De Mols Talpa bouwt een datamachine waarmee het persoonsgegevens verzamelt, analyseert en uitvent.

Een nog grotere hooiberg bouwen boven op een speld 14.03.2018

Experts waarschuwen: ‘datasleepnet’ werkt niet

Volgens de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, waarover 21 maart een referendum is, mogen inlichtingendiensten vrijwel onbeperkt gegevens binnenhalen van onverdachte burgers.

DNA-onderzoek ook onderdeel van sleepwet geheime diensten 28.02.2018

De DNA-verzameldienst

De nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten wil de AIVD een eigen DNA-databank geven, om bijvoorbeeld zelfmoordterroristen te identificeren. Een grove inbreuk op privacy van burgers.

De muren hebben sensoren 05.12.2017

Privacy onder druk in 'Smart Cities'

Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland

Steun ons

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend