Investico valt in de prijzen

Nieuws

Onderzoekers van Investico hebben de ASN-aanmoedigingsprijs van de Loep gewonnen voor hun onderzoek naar de verdozing van Nederland. De Loep is de belangrijkste prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen en werd dit jaar uitgereikt op De Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De jury was in haar rapport vol lof voor de jonge onderzoekers Bijou van der Borst, Karlijn Saris, Romy van Dijk, Coen Ramaer en Janna Nieuwenhuijzen en noemde het verhaal “sterk van begin tot eind.” Daarnaast werd het team genomineerd in de categorie 'Controlerend', omdat, zo schreef de jury “we zonder deze productie de omvang van de uitdijende distributiecentra niet hadden geweten."

Op dezelfde avond werd in Tiblisi de European Press Prize uitgereikt. Ons onderzoek The Great Green Investment Investigation, de internationale productie waar Investico het initiatief toe nam in samenwerking met Follow the Money, kreeg de runner up-prijs in de categorie Investigative reporting.

Voor The Great Green Investment Investigation werkte Investico onder meer samen met El País, Le Monde en Handelsblatt. De resultaten van het onderzoek kunt u hier teruglezen.

De productie van de masterclass 2021/2022 'Gooien met grond: de verdozing van Nederland', dat werd gemaakt in samenwerking met De Groene Amsterdammer, leest u hier.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend