Een avond over verdwijnende kunst

Nieuws

Op 17 april organiseerde Investico in Pakhuis de Zwijger een avond over kunst als investeringsobject. Aanleiding was de publicatie van de Masterclass Onderzoeksjournalistiek over hoe in Nederland kunstwerken steeds vaker in bunkers verdwijnen en vermogende mensen hun geld, onzichtbaar voor de Belastingdienst, stallen in schilderijen en sculpturen.

Samen met kunstenaars, handelaren, onderzoekers en museumdirecteuren bespraken we de vraag: hoe zorgen we dat kunst nog toegankelijk blijft? Investico-redacteuren Sofyan El Bouchtili en Muriël Louman namen de zaal mee op hun reis door de gefinancialiseerde kunstwereld.

Onder leiding van Investico-redacteuren Marieke Rotman spraken twee panels over de invloed van het grote geld op de Nederlandse kunstwereld, samen met een universitair onderzoeker, een museumdirecteur én een financieel adviseur van de Art & Finance afdeling van Deloitte spraken we over toenemende beleggingen in kunst.

Kijk de avond terug.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend