Podcast

Uitgebuit - het allereerste Investico-boek

1 oktober 2019

Platform Investico

Apple Podcasts Spotify RSS Overcast Pocketcasts

Deze aflevering van Speurwerk gaat over Uitgebuit, het allereerste boek van Investico, uitgegeven bij Atlas Contact over de onderkant van de Nederlandse arbeidsmarkt . Hoofdauteur Emiel Woutersen werkte daarvoor samen met vier andere redacteuren van Investico. Hun verhaal gaat van moderne slavernij naar arbeidsuitbuiting tot doorgeschoten flexibilisering. Het boek is een bundeling van verhalen van Investico, aangevuld met veel meer informatie dan in eerdere publicaties te lezen was. De zoektocht naar de slachtoffers van uitbuiting wordt uitgebreid beschreven en er komen verschillende journalistieke dilemma’s aan bod. Dit alles onder leiding van hoofdredacteur Jeroen Trommelen.

In deze aflevering praten we met hoofdauteur Emiel Woutersen over het maken van een boek. Redacteur Daphné Dupont-Nivet vertelt over haar journalistieke dilemma’s tijdens haar onderzoek naar de misstanden in de vleesindustrie. En Marjolijn de Boer neemt de luisteraars mee naar een letterlijke arbeidsmarkt in Den Haag, waar elke vroege ochtend honderden busjes langsrijden om arbeidsmigranten op te pikken voor werk. Waarom staan ze daar? Krijgen ze wel netjes betaald? Luister hier naar de nieuwe aflevering van Speurwerk.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend