Podcast

Niet vechten in het leger maar vechten om geld bij Defensie

15 mei 2024

Platform Investico

Apple Podcasts Spotify RSS Overcast Pocketcasts

Wat als er oorlog uitbreekt? Kan Nederland zichzelf dan nog verdedigen? Zijn er bijvoorbeeld nog voldoende tanks? Hebben we genoeg militairen? En zijn we wel opgewassen tegen een drone-aanval van Rusland? Het zat jarenlang in het verdomhoekje maar sinds de inval van Rusland in Oekra├»ne staat het weer hoog op de agenda: Defensie. Nadat er dertig jaar lang bezuinigd is, moet Defensie weer worden opgebouwd zodat we ons land, en vooral de NAVO-grenzen, kunnen verdedigen.

In deze aflevering van Speurwerk vertellen Belia Heilbron, Simon Dequeker en Linda van der Pol over hoe zij de afgelopen maanden met tientallen mensen van Defensie, van ambtenaren tot hooggeplaatste militairen, spraken. Investico deed dit onderzoek voor De Groene Amsterdammer en dagblad Trouw. De geannoteerde versie met uitgebreide onderzoeksverantwoording van Investico lees je hier. Abonneer je hierop de nieuwsbrief van Investico en ontvang als eerste onze onderzoeksverhalen in je mailbox.

Wil jij de onderzoeken die in Speurwerk aan bod komen steunen, wil jij de onderzoeksjournalistiek van Investico verder helpen? Word dan vriend van Investico. Via deze link kan je een jaarlijkse bijdrage doen om ons te steunen, die is fiscaal aftrekbaar, ook met een eenmalige bijdrage zijn we heel erg blij.

Presentatie & montage: Sylvana van den Braak & Michelle Salomons
Muziek & eindmix: Pepijn Buitenhuis

Lees het onderzoek

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend