Investico heeft een unieke methode ontwikkeld voor grondig en gedegen onderzoek

Wij nemen de tijd

Tijd is de belangrijkste factor in onderzoeksjournalistiek. Investico is uniek omdat wij niet dagelijks of wekelijks hoeven te publiceren. Wij nemen als dat nodig is zelfs maanden de tijd. Ons onderzoek is pas af als het af is.

Wij ontwikkelen onze eigen data-tools

Door te investeren in de digitale en technische vaardigheden van onze redacteuren kan Investico zelf data-sets maken, code schrijven om data te verzamelen en diepte-analyses maken van enorme hoeveelheden gegevens. Doordat wij dieper kunnen kijken, komen wij tot grensverleggende inzichten over grote maatschappelijke vraagstukken.

Wij gaan complexiteit niet uit de weg

Redacteuren van Investico zijn niet bang voor ingewikkelde en op het eerste oog zelfs saaie onderwerpen. Veel maatschappelijke misstanden blijven verhuld achter bestuurlijk jargon en technische informatie. Investico prikt daar doorheen en zet cruciale bevindingen zo op de maatschappelijke agenda.

Wij zijn radicaal transparant

Ons werk is transparant en controleerbaar. Al onze artikelen zijn voorzien van bronvermeldingen en documenten. Hierin verantwoorden we onze werkwijze en geven we onder meer inzicht in de gebruikte codes en data-journalistieke tools.

Wij stellen onze kennis vrij beschikbaar

Wij werken altijd samen met andere media en stellen onze bevindingen beschikbaar aan andere journalisten. Zij bouwen voort op de belangrijkste inzichten en delen dit met hun lezers. Zo hebben onze onderzoeken een zo groot mogelijke impact.

Meer weten over onze methode?

Investico is een non-profit organisatie voor onderzoeksjournalistiek en opleider van journalistiek talent. Wilt u meer weten over onze missie en doelstellingen? Bezoek onze Over ons-pagina.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend