Vacature Masterclass Onderzoeksjournalistiek 2023/2024

Vacature

Wil je een goede of een nog betere onderzoeksjournalist worden? Voor de masterclass onderzoeksjournalistiek zoeken Platform Investico en De Groene Amsterdammer divers talent.

Een groep van vijf jonge journalisten met verschillende achtergronden krijgt de kans om vanaf september 2023 zes maanden onder begeleiding van redacteuren, onderzoeksjournalisten en gastdocenten een groot onderzoeksproject te doen. De masterclass resulteert in een diepgravend artikel in De Groene Amsterdammer.

Geselecteerde kandidaten krijgen een beurs van het Fonds Bijzondere Projecten van 1600 euro per maand. De Nederlandse onderzoeksjournalistiek heeft behoefte aan talent uit alle maatschappelijke geledingen en van diverse culturele achtergronden.

Kandidaten met een dergelijk profiel worden nadrukkelijk aangemoedigd zich aan te melden. Solliciteren kan tot en met zaterdag 3 juni 2022 via: web@platform-investico.nl.

Ga voor meer informatie naar Investico Masterclass.

Diepgravende onderzoeksjournalistiek is onmisbaar. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend