Jaren negentig

Dit is het officiële rapport van de Curaçaose Raad van Advies over de Landsverordening buitengaatse hazardspelen uit 1993.

In dit document beschrijft wetgevingsjurist John van Schendel dat hij onder ‘enorme druk’ werd gezet om snel een vergunning te verstrekken aan TISS N.V.

Dit document bevat de conceptbrief van de minister van financiën aan Gregory Elias, waarin wordt gesteld dat ‘een dergelijke onderverdeling van vergunningen niet mogelijk’ en tevens ‘onwenselijk’ is.

Tijdelijke aanscherping regels 2013

Dit is het landsbesluit waarmee strengere regels worden opgelegd aan gokbedrijf Antillephone. Dit landsbesluit is later weer ingetrokken.

Dit is het landsbesluit waarmee het vorige, uit september 2013, wordt ingetrokken.

Mandatering toezicht 2019

Dit is het document waarmee het ministerie van justitie het toezicht op de online goksector in 2019 mandateert aan het justitie van financiën.

Voorgenomen wetswijziging online gokbedrijven 2022

Dit is het officiële rapport van de Curaçaose SER over de voorgenomen wetswijzigingen voor online goksites.

Dit is de aankondiging van de Curaçaose minister van financiën die in december 2021 in het Antilliaans Dagblad verscheen, en waarin de minister online gokbedrijven oproept zich te registreren in een online database. 

Wijziging belastingwetten 2019

In deze brief aan de minister van financiën stelt belangenvereniging CIFA dat de wet op de winstbelasting snel moet worden aangepast, omdat bedrijven anders mogelijk Curaçao gaan verlaten.

Met deze brief vraagt de Curaçaose minister van financiën het parlement om snel goedkeuring te geven voor herziening van een aantal belastingwetten, zonder de officiële procedures voor wetswijzigingen te hebben doorlopen. 

Dit is het officiële rapport van de Curaçaose Sociaal-Economische Raad over de belastingherzieningen in 2019.

Dit is het officiële rapport van de Curaçaose Raad van Advies over de belastingherzieningen in 2019.

Moord Wiels 2013

In dit document van het Nederlandse ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties staat dat uit het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op Helmin Wiels duidelijk is geworden dat ‘personen uit de hoogste niveaus van het politieke en het gokwezen betrokken zijn.

Blog advocaat Jongmans 2019

In dit blog uit 2019 kondigt advocaat Bas Jongmans aan dat hij ‘gedupeerden’ van knipselkrant-procedure.com gratis rechtszaken aanbiedt.

Uitspraak rechtszaak Curaçao Kimberly Lasten

Dit is de uitspraak in de rechtszaak die werd behandeld door mr. Kimberly Lasten, die voorheen als advocaat sommaties had getekend in een poging de Knipselkrant uit de lucht te halen.

Openbaar Ministerie 2021

In dit ambtsbericht uit 2021 laat het Curaçaose Openbaar Ministerie weten dat ‘het strafrechtelijk vervolgen van online gambling bedrijven een complexe materie betreft’, en dat daarom onderzocht moet worden ‘of en welke rol het strafrecht in deze materie speelt of kan spelen.’

Folder Gamblingtec

In deze folder van het bedrijf Gamblingtec wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk een Curaçaos gokbedrijf kan opzetten.