Thomas Muntz wordt de nieuwe hoofdredacteur van Investico, het non-profit platform voor onderzoeksjournalistiek. Hij volgt per 1 september 2021 Jeroen Trommelen op, die dan vijf jaar hoofdredacteur is geweest. 

Thomas Muntz is de eerste Investico-hoofdredacteur die afkomstig is uit de eigen redactie. Hij voltooide acht jaar geleden de Investico Masterclass onderzoeksjournalistiek en werkt sindsdien voor Investico als redacteur. Sinds een aantal jaar is hij bovendien een van de vaste docenten van de Masterclass. 

Nieuws

Hoofdredacteur Jeroen Trommelen verlaat Investico

Het non-profit platform voor onderzoeksjournalistiek Investico zoekt een nieuwe…

‘Met de benoeming van Thomas Muntz zet Investico een volgende stap in de ontwikkeling van een journalistieke start-up naar een volwassen onderzoekscollectief’, zegt Egbert Myjer, voorzitter van het Investico-bestuur. ‘Wij zijn heel blij dat de redactie met talent van binnenuit de lijn doortrekt die afgelopen jaren onder Jeroen Trommelen zo succesvol is geweest’.

De Investico-redactie bestaat uit 4 stafredacteuren en 14 freelance redacteuren. Vorige maand wonnen redacteuren de journalistieke prijs De Tegel voor de beste datajournalistiek in 2020. De Masterclass, die in 2019 een Tegel won voor journalistiek talent, werd in 2020 opnieuw voor een Tegel genomineerd. 

Investico is een onafhankelijke stichting die opereert zonder winstoogmerk. De stichting wordt gesteund door onder meer charitatieve fondsen zoals Adessium Foundation en ASN Foundation.

Investico werkt altijd samen met mediapartners zoals kranten, weekbladen radio en TV, zodat met de schaarse onderzoeksmiddelen een zo groot mogelijk impact wordt behaald. Tot de regelmatig terugkerende partners behoren Argos, EenVandaag, De Groene Amsterdammer, Pointer, Trouw en diverse regionale en internationale partners.

Neem voor meer informatie contact op met zakelijk leider Pieter Elshout of met Thomas Muntz.