In deze aflevering van Speurwerk vertellen Linda van der Pol, Romy van der Burgh en Yaghoub Sharhani hoe zij het spoor volgen van een investeringsmaatschappij op de Amsterdamse Herengracht naar Digikala, de Iraanse tegenhanger van Amazon en bol.com. Het bedrijf werd vorig jaar geboycot door een deel van de Iraanse bevolking, bijvoorbeeld omdat zij bang is dat het bedrijf persoonsgegevens deelt met de geheime dienst. Luister hier welke Europese ondernemers in het Nederlandse coöperatief zitten.

Linda van der Pol en Romy van der Burgh blijven onderzoek doen naar Iran, heb jij een tip voor ze? Mail het naar: [email protected].

 

Het onderzoek werd gepubliceerd bij Het Financieele dagblad, De Groene Amsterdammer en de Belgische krant De Tijd. De geannoteerde versie met uitgebreide onderzoeksverantwoording van Investico lees je hier.

Presentatie & montage: Sylvana van den Braak & Simone Peek
Muziek & eindmix: Pepijn Buitenhuis

Word vriend!

Wil jij de onderzoeken die in Speurwerk aan bod komen steunen, wil jij de onderzoeksjournalistiek van Investico verder helpen? Wordt dan vriend van Investico. Via deze link kan je een jaarlijkse bijdrage doen om ons te steunen, die is fiscaal aftrekbaar, ook met een eenmalige bijdrage zijn we heel erg blij.

Auteurs

180618-5N9A8312Sylvana-klein

Sylvana van den Braak

Sylvana van den Braak (1992) is onderzoeksjournalist bij platform Investico en schreef daar onder meer over sekswerk, arbeidsmigratie, …
Profiel-pagina
180618-5N9A8303Simone-klein

Simone Peek

Simone studeerde Moderne Geschiedenis en Russisch en liep stage bij The Moscow Times. Voor Investico maakt ze de podcast Speurwerk en …
Profiel-pagina