Investico-journalisten onderzoeken wat er echt toe doet. Elke maand komen we met nieuwe onthullingen. In Speurwerk laten we zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat en hoor je de stemmen achter onze verhalen.

Drugsgebruik onder arbeidsmigranten, een groep die extra kwetsbaar is voor verslaving. Vanwege de vele werkuren, op onregelmatige tijden, en hun geïsoleerde woonomgeving met weinig privacy grijpen velen van hen naar upper-drugs zoals speed en cocaïne.

In deze aflevering van Speurwerk vertellen Simone Peek, Thomas Muntz en Ton Nabben hoe werkgevers hun werknemers illegaal testen op drugsgebruik. Ze struinen Poolse fora af naar persoonlijke verhalen, leggen uit wat deze drugs met je doen, waarom het gebruikt wordt en wat de gevolgen zijn. 

Het onderzoek verscheen in De Groene Amsterdammer, Dagblad Trouw, De Stentor, De Gelderlander en bij Platform Investico. De eindmix en de muziek van deze aflevering van Speurwerk zijn gemaakt door Pepijn Buitenhuis.

Auteurs

180618-5N9A8303Simone-klein

Simone Peek

Simone studeerde Moderne Geschiedenis en Russisch en liep stage bij The Moscow Times. Voor Investico maakt ze de podcast Speurwerk en …
Profiel-pagina
180618-5N9A8312Sylvana-klein

Sylvana van den Braak

Sylvana van den Braak (1992) is onderzoeksjournalist bij platform Investico en schreef daar onder meer over sekswerk, arbeidsmigratie, …
Profiel-pagina