De enquête is gesloten. Houd onze website in de gaten voor de resultaten van ons onderzoek.

Het lerarentekort in het basisonderwijs dreigt steeds verder op te lopen. Als de overheid niets doet, wordt voor 2025 een tekort van maar liefst tienduizend leraren verwacht. Om dit te voorkomen, vestigt de overheid haar hoop onder meer op mensen met een Pabo-diploma die momenteel niet voor de klas staan. Deze groep noemt zij de ‘stille reserve’.
Investico, Trouw, De Groene Amsterdammer en het Onderwijsblad vragen zich af in hoeverre deze ‘stille reserve’ een mogelijke oplossing is voor de tekorten.

Doe mee!

Heb jij de PABO afgerond, maar sta je niet (meer) voor de klas? 5-10 minuten tijd? Help ons met ons onderzoek.

Start de survey

Hoort u bij de ‘stille reserve’: bent u bevoegd om les te geven in het basisonderwijs, maar doet u momenteel iets heel anders? Wij horen graag van u!

Wilt u ons helpen? Via deze link komt u bij een survey die u (indien gewenst) anoniem kunt invullen. Dit kost slechts 5-10 minuten van uw tijd. Stuurt u deze link ook vooral door aan mensen die u kent die bevoegd zijn om les te geven in het basisonderwijs maar dit niet doen.

Hoe kunt u ons helpen?

Ook als u niet tot de stille reserve behoort kun u ons helpen!

Deel dit bericht op Facebook, Twitter, of mail de link naar oud-docenten: https://nl.surveymonkey.com/r/investico_3.

Bedankt!

Auteurs

Emy_kleiner3

Emy Koopman

Emy promoveerde aan de Erasmus Universiteit op onderzoek naar empathie en literatuur. Voor de VPRO maakte zij een journalistieke reisserie …
Profiel-pagina
54-Investico-07-06-201700632

Anouk Ruhaak

Anouk is datajournalist en studeerde Algemene Economie...

Anouk studeerde Algemene Economie en Politicologie en is sinds vier jaar werkzaam als software developer. Bij Investico zoekt ze verhalen …
Profiel-pagina