Schuldhulpverlener PLANgroep, die door tientallen Nederlandse gemeenten wordt ingehuurd om burgers te helpen hun schulden af te betalen, brengt haar cliënten in financiële problemen. Mensen met betalingsproblemen raken daardoor soms dieper in de schulden terwijl PLANgroep hun budgetbeheer doet. Dat blijkt uit een uitzending van het televisieprogramma Radar van maandag 17 januari. Investico onderzoekt samen met Radar de werkwijze van de commerciële organisatie PLANgroep en de verantwoordelijkheid van de gemeenten die gebruik maken van de diensten van het bedrijf.

Ongeveer zestig gemeenten door heel Nederland kopen schuldhulpverlening in bij PLANgroep. Het bedrijf, dat soms ook budgetbeheer doet, is onderdeel van een grotere groep ondernemingen die actief zijn op de markt voor zogenoemde ‘schulddienstverlening’; zusterbedrijven van PLANgroep, met namen als OBIN en Reeling, bieden bewindvoeringstrajecten aan. Platform Investico onderzoekt nu samen met Radar op welke schaal de problemen spelen en wat de impact hiervan op mensen met schulden is.

Heeft u tips over de werkwijze van het bedrijf? Of heeft u ervaring met de schuldhulpverlening van PLANgroep, bijvoorbeeld omdat u een cliënt bent of omdat u voor het bedrijf gewerkt heeft? Help ons dan bij het onderzoek en neem contact met ons op via [email protected]

Auteurs

zwart-loepje

De Redactie

Profiel-pagina