In deze aflevering spreken we een laatste keer met hoofdredacteur Jeroen Trommelen. We praten over hoe je verslag moet doen over de klimaatcrisis. Welke keuzes Nederlandse kranten maken bij berichten over het buitenland en waarom een journalist eigenlijk nooit te kritisch kan zijn. Ook bespreken we zijn nieuwe functie: ombudsman bij de Volkskrant.

Dit interview is interessant voor mediaprofessionals, maar ook zeker voor iedereen die benieuwd is naar de keuzes die worden gemaakt in de journalistiek, en de crises waar we nu voor staan.

In deze aflevering zitten ook gastoptredens van Evert de Vos van de Groene Amsterdammer, Martijn Roessingh van Trouw en Iwan Brave, een onafhankelijke Surinaamse journalist en radiopresentator.

Presentatie & montage: Sylvana van den Braak & Simone Peek
Muziek & eindmix: Pepijn Buitenhuis

Auteurs

180618-5N9A8312Sylvana-klein

Sylvana van den Braak

Sylvana van den Braak (1992) is onderzoeksjournalist bij platform Investico en schreef daar onder meer over sekswerk, arbeidsmigratie, …
Profiel-pagina
180618-5N9A8303Simone-klein

Simone Peek

Simone studeerde Moderne Geschiedenis en Russisch en liep stage bij The Moscow Times. Voor Investico maakt ze de podcast Speurwerk en …
Profiel-pagina