Het strafproces Marengo is een ‘voor Nederland ongekende zaak’, die symbool staat voor de toenemende verharding uit de onderwereld. Hoe doen advocaten, officieren van justitie, rechters en misdaadjournalisten in dit klimaat hun werk? En wat is de impact op de Nederlandse rechtsstaat? In deze aflevering van Speurwerk vertellen Marieke Roterman, Romy van der Burgh en Rasit Elibol over hun onderzoek naar de verharding van de georganiseerde misdaad.

Het onderzoek is gepubliceerd in de Groene Amsterdammer en radioprogramma Argos maakte een uitzending op basis van dit onderzoek. Het nieuwsbericht lees je hier.

Wil jij de onderzoeken die in Speurwerk aan bod komen steunen, wil jij de onderzoeksjournalistiek van Investico verder helpen? Word dan vriend van Investico. Je kan een jaarlijkse bijdrage doen om ons te steunen, die is fiscaal aftrekbaar, maar ook met een eenmalige bijdrage zijn we heel erg blij.

Auteurs

Michelle Salomons

Michelle Salomons studeerde journalistiek in Utrecht en kunst en politiek aan Goldsmiths University in Londen. Eerder werkte ze als …
Profiel-pagina
180618-5N9A8312Sylvana-klein

Sylvana van den Braak

Sylvana van den Braak (1992) is onderzoeksjournalist bij platform Investico en schreef daar onder meer over sekswerk, arbeidsmigratie, …
Profiel-pagina